۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |
مقالاتنظارت تصویری

هوش تجاری بیشتر با تصاویر ویدئویی زنده

چگونه تصاویر ویدئویی زنده به کاربران، حفاظت، ایمنی و هوش تجاری بیشتری هدیه می‌کند؟

کاربران نهایی می‌توانند با کمک ویدئوی زنده (live)، حفاظت، ایمنی و هوش تجاری را افزایش دهند، در حالی که تجهیزات محافظت‌ شده‌ی آنان منجر به بازگشت سرمایه‌شان نیز خواهد شد. این قابلیت را می‌توان برای دوربین‌های IP، رکوردرهای ویدئوی شبکه (NVRها) و نیز دوربین‌های پوشیدنی به‌کار برد. کاربری روزافزون پخش مداوم ویدئو نتیجه‌ی رشد گسترده‌ی فناوری و نرم‌افزار رده‌بالایی است که منجر به کاهش پهنای باند، مقیاس پذیری بالا و کاهش هزینه‌های مالکیت (TCO) می‌شود. در این مطلب خواهیم دید که چگونه کاربران می‌توانند با کمک پخش مداوم ویدئو، حفاظت و امنیت خود را ارتقا دهند و اینکه باید به‌دنبال چه راهکارهایی باشند. این سؤالات را کارشناس مربوطه، برایان مینر (Bryan Meissner) مدیر ارشد فناوری و یکی از بنیانگذاران کمپانی EvoStream پاسخ می‌دهد.

سؤال: پخش مداوم و زنده ویدئو چیست و چگونه در حفاظت فیزیکی به‌کار می‌رود؟

برایان مینر: پخش مداوم ویدئو در ساده‌ترین و رایج‌ترین شکل خود، به کاربران اجازه‌ می‌دهد تا بر روی کامپیوتر، لپ‌تاپ، تبلت و حتی گوشی‌های موبایل خود تصاویر ویدئویی را تماشا کنند. طبق گزارش GO-Globe، در هر 60 ثانیه بیش از 400 ساعت ویدئو آپلود شده و حدود 700 هزار ساعت ویدئو مورد مشاهده قرار می‌گیرد. رمز داشتن ویدئویی مفید و کارآمد آن است که پلتفرم بتواند با محدودیت‌های اتصال به اینترنت یا شبکه سازگار شود تا بیننده تصاویر را مداوم و بدون پرش یا از دست دادن سیگنال مشاهده نماید.

پخش مداوم و زنده ویدئو در کاربری‌های حفاظتی، دستگاه‌ها، لوازم خانگی و خدمات متصل گوناگونی همچون ابر، پلتفرم‌های موبایل، دوربین‌های IP و NVRها را در بر می‌گیرد که این قابلیت، ضبط آنی و مؤثرتر داده‌ها را در محوطه‌های حفاظت شده امکان‌پذیر می‌سازد. این کار هزینه‌های ناشی از پهنای باند و ملزومات زیرساخت‌های اجرایی را با پخش مستقیم از دوربین‌ها، موبایل‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین، دوربین‌های پوشیدنی و دستگاه‌های IoT به مرورگرها، گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها کاهش می‌دهد. بهترین راهکارها، تجربه‌ی بهتری را به کاربر می‌دهند و از طریق اندروید، iOS، پلتفرم‌های مرورگر یا مستقیماً از دوربین‌ها یا NVRها می‌توان به تصاویر دست یافت و کاربر می‌تواند هر جایی از ویدئو را که می‌خواهد، مشاهده نماید.

برنامه‌های با کیفیت پخش زنده‌ی ویدئو، تصاویری آنی و واضح تهیه می‌کنند و این تصاویر را با رزولوشن بالا بازیابی می‌نمایند که برای مدیریت عملیات، مدارک، تشخیص یا مقررات انطباق و کنترل قابل استفاده هستند. به صرفه‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راهکارها، حداقل ملزومات سخت‌افزاری، هزینه‌های عملیاتی کلی کمتر و مقیاس‌پذیری بالاتر، حتی یکپارچه‌سازی با بسیاری از پلتفرم‌های مدیریت حفاظت قبلی را نیز در پی خواهند داشت.

سؤال: چالش‌های مطرح در پخش زنده‌ی ویدئو چیست و این چالش‌ها چگونه با فناوری جدید برطرف خواهند شد؟

برایان مینر: پخش زنده‌ی ویدئو زمانی که راهکاری مخصوص زیرساخت‌های حفاظتی طراحی نشده‌ است، می‌تواند چالش‌هایی را در پی داشته باشد. کاربران نهایی می‌بایست به‌دنبال راهکارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پیش‌بینی کننده باشند که منجر به کاهش نیازمندی‌های پهنای باند، مقیاس پذیری بالا و کاهش هزینه‌های نگهداری (TCO پایین‌تر) خواهد شد.

فناوری با سرعتی باورنکردنی در حال تغییر است، بنابراین تنها تولیدکنندگانی که بر نوآوری تمرکز دارند می‌توانند سرعت را حفظ کرده و آینده‌ی کاربر و تجهیزات را تضمین نمایند. به‌منظور اثربخشی بیشتر، ویدئو می‌بایست بتواند به‌طور مداوم و از هاست دستگاه‌ها، پلتفرم‌ها، مرورگرها و رسانه‌های مختلف بر روی سرور یا ابر ضبط شود. فیلم‌برداری باید به‌سرعت انجام گردد و اَبَر داده‌های اصلی و حساس را همراه با حفاظت سایبری و محکم‌کاری‌هایی نظیر رمزگذاری و اعتبارسنجی اتوماتیک ارائه دهد.

سؤال: کاربران نهایی برای ضبط و پخش مؤثر و کارآمد ویدئوی زنده باید در جستجوی چه راهکارهایی باشند؟

برایان مینر: اجرای یک پلتفرم پخش ویدئوی زنده باید منجر به بهره‌وری بالاتر و کاهش هزینه‌های اجرایی شود. ضبط و پخش ویدئوی زنده در در دستگاه‌های گوناگون متصل، لوازم خانگی و خدمات ثانویه‌ای همچون عکس‌برداری لازم و ضروری است. همچنین باید تا حد امکان گسترده باشد، چند فناوری، استاندارد و پروتکل را پوشش دهد و به کاربر انعطاف‌پذیری بالاتری ارائه دهد. مناسب‌ترین و بهترین نوع پخش زنده‌ی ویدئو به کاربران این امکان را می‌‌دهد تا با هر پلتفرم یا دستگاهی یکپارچه شود و دستگاه‌هایی نظیر سرورهای مستقل، رک‌های سرور، تجهیزات ابری ترکیبی و خصوصی و سایر کانال‌های توزیع با استفاده از رابط برنامه‌ریزی یا API اجرا گردد. همچنین پخش ویدئو باید جدیدترین کدک‌های پهنای باند نظیر H.264 و H.265 را پشتیبانی کند.

سؤال: در برنامه‌های پخش زنده‌ی ویدئو، روند پیشرفت تکنولوژی چگونه است؟

برایان مینر: پخش ویدئوی قدیمی و سنتی مقادیر بسیار زیادی پهنای باند را مصرف می‌کند و کاربران بابت روت کردن ویدئوهای موجود در سرورهای خود هزینه‌ی زیادی را متحمل می‌شوند. برخی از جدیدترین قابلیت‌ها نظیر پخش همتا به همتا، مدیا پلیر HTML5، یکپارچگی اَبَرداده‌ها و ویرایش کدک یا transcoding کم هزینه با RaspberryPi، پردازش کلی را افزایش می‌دهند و نهایتاً موجب ارتقای سطح تجربه‌ی کاربر خواهند شد. پخش ویدئوی همتا به همتا (Peer-to-peer) بخشی مهم و حساس در پخش ویدئوی زنده به شمار می‌رود. با کمک پخش ویدئوی همتا به همتا، ویدئو به سرورها منتقل نمی‌شود اما در عوض مستقیماً بین دوربین و گوشی موبایل کاربر نهایی جریان پیدا می‌کند، در نتیجه هزینه‌ی پهنای باند را از پلتفرم حذف خواهید کرد، در حالی که همچنان بر محتوا، کنترل دقیقی خواهید داشت. کاربران تصاویر زنده را از دوربین‌ها به هر دستگاه دیگری پخش می‌نمایند و همچنین این قابلیت را خواهند داشت که همتا سازی را از زیرساخت‌های back-end تصدیق و تایید کنند در حالی که HTML5 با تأخیر پایین را بدون تحمیل هزینه‌های پهنای باند پلتفرم اضافی ممکن می‌سازد.

ازدیاد حجم ویدئوی لایو استریم در دوربین‌های IP، NVRها و دوربین‌های پوشیدنی، گروه جدیدی از نرم‌افزار رده بالا را با پهنای باند کاهش یافته، مقیاس‌پذیری بالا و TCO کمتر به دنبال خواهد داشت. این قابلیت کاربران را برای فناوری جدید و IoT آماده می‌کند، در نتیجه هزینه‌ی نگهداری از پلتفرم‌های لایو استریم یا همان پهنای باند نیز حذف خواهد شد. برنامه‌هایی که استریم‌های همتا به همتا را عرضه می‌کنند برای کاربر نهایی به صرفه‌تر بوده و در بایگانی مؤثر و کم‌هزینه‌ی ویدئوها کمک کننده خواهند بود.

ثبت یک پاسخ